Oleje
- olej je tajný kľúč k harmónii v kuchyni. Dodáva pokrmom zamatovú hebkosť, zvýrazňuje vôňu, prepája chute a dokáže z obyčajného receptu vytvoriť lákavú kompozíciu, ktorá poteší všetky zmysly a zanechá spomienku na skutočný kulinársky zážitok.
Najpredávanejšie
Oleje sú základnou surovinou, ktorá dodáva jedlám harmóniu, zamatovú konzistenciu a výraznú vôňu. Vyrábajú sa lisovaním plodov, semien či orechov a vďaka šetrným metódam, ako je studený lis, si uchovávajú prirodzenú kvalitu i charakteristickú arómu. V kuchyni nachádzajú uplatnenie pri varení, vyprážaní, pečení, dusení i restovaní, kde zaisťujú potrebnú šťavnatosť a zvýrazňujú chuť jednotlivých zložiek. Rastlinné oleje sa hodia aj do studených receptov, šalátov, marinád a omáčok, ktorým prepožičiavajú ľahkosť aj hĺbku. Každý druh má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa stáva inšpiráciou pre nové kombinácie aj tradičnú kuchyňu. Oleje spájajú prírodný pôvod, jemnosť aj univerzálnosť a dokážu z obyčajného receptu vytvoriť kulinársky zážitok. Pri ich použití sa kuchyňa mení na priestor plný vôní, kde každá kvapka hrá svoju dôležitú úlohu.