Himalájska soľ, biela, hrubá
Súvisiaci tovar
Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší...
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Hovädzí bujón je pripravený na jednoduché a rýchle dochutenie pokrmov. Doda výraznú chuť a vôňu polievkam, omáčkam, mäsovým aj zeleninovým pokrmom. Obsahuje iba kvalitné bio...
Lahôdkové droždie je výborným pomocníkom pri dochucovaní rozličných pokrmov. Obsahuje veľmi kvalitné bielkoviny, vitamíny skupiny B, minerálne látky, stopové prvky, nukleotidy a...
Lahôdkové droždie vás prekvapí svojou chuťou i vôňou, ktorá má s klasickým droždím len pramálo spoločného. Dodajte s lahôdkovým droždím svojim pokrmom tú správnu intenzívnu...
Miso je fermentovaná pasta zo sójových bôbov a malo by sa pridávať v malých dávkach až na konci varenia. Všetky výrobky sú vyrábané tradičným spôsobom z kvalitných surovín....
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Kurací bujón je koncentrovaný vývar z bio kuracieho mäsa. Ideálna na jednoduché a rýchle dochutenie pokrmov. Dodáva výraznú chuť a vôňu polievkam, omáčkam, mäsovým aj...
Bazalkový bujón je pripravený na jednoduché a rýchle dochutenie pokrmov. Dodáva výraznejšiu chuť a vôňu polievkam, omáčkam, mäsovým aj zeleninovým pokrmom. Obsahuje iba kvalitné...
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia, známa pre svoju charakteristickú sýtu chuť a tmavú farbu. Miso neodmysliteľne patrí k japonskej kuchyni. Miso...
Podrobný popis
Skladovanie: skladujte v suchu pri teplote najviac 22 °C a relatívnej vlhkosti najviac 70 %.
Použitie: Pri ochucovaní teplých i studených pokrmov. Neobsahuje žiadne prísady proti hrudkovateniu.
Himalájska soľ sa získava z rovnomenného pohoria, ktoré bolo v dávnych dobách súčasťou pravekého mora. Po stovky tisíc rokov sa tak soľ obohatená o živiny usadzovala na dne tohto mora. V porovnaní s bežnou soľou neprechádza rafináciou ani žiadnou ďalšou úpravou, ktorá by znehodnotila prospešné látky obsiahnuté v soli. Rovnako ako so všetkým, aj tu platí, že všetkého s rozumom. Neprekračujte dennú doporučenú dávku pre dospelú osobu, ktorá je 5g soli.
Dodatočné parametre
Kategória: | Koření a sůl |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Natural Jihlava |
Balení: | 500 g |
Kurkuma je známa už tisíce rokov. Hovorí sa jej aj indický šafran, pretože v stredoveku nahrádzala drahý šafran.Farbu kurkume dáva prírodné žltooranžové farbivo kurkumín, ktorý...
Ligurček je klasická polievková vnať, ktorá vonia za anízom, citrónom a droždím. Jeho chuť niekomu pripomína zeler a inému zase „maggi“ v prírodnej podobe. Obmedziť jeho...
Starí Germáni borievku uctievali a verili, že ak niekto odsekne vetvy tohto stromu, zomrie mu zviera z chovu. Tmavofialové bobule rozoznáte podľa jedinečnej, sladko-drevitej...
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť). Chilli vločky...
V„Šántinej Tandoori Masale“ je zachytený farebný život Indie. Zázvor, koriander, cejlónska škorica, muškátový kvet a klinček rozmiešajú ohňostroj chutí. Kurkuma a paprika...
Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter....
Medvedí cesnak je jedným z prvých poslov jari a skvele sa hodí do polievky, do nátierky alebo na pesto. Obyčajné šaláty dokáže premeniť na nečakané kulinárske zážitky. Svojou...
Kurkuma je známa už tisíce rokov. Hovorí sa jej tiež indický šafran, pretože v stredoveku nahrádzala drahý šafran. Kurkuma je podzemok kurkumovník dlhý, ktorý patrí do čeľade...
Kurkuma – blahodarná sila farby slnka. Jej charakteristickú zlatožltú farbu si dobre pamätajú všetci, ktorí ju po varení chceli umyť z rúk. Kurkuma dodá pokrmom nielen krásnu...
Táto soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...
Má blízko k láske rovnako ako k bolesti. Pokiaľ milujete ostré a pálivé, zažijete s týmto chilli pekne horúce chvíľky. Kto má rád naozaj ostré a hľadá intenzívny chuťový...
Cejlónska škorica je druh škorice, ktorý je vyhľadávaný pre svoju jemne pálivú, drevitú a osviežujúcu chuť... a dokonale vonia! Pravá cejlónska škorica ponúka až 3x vyšší obsah...
Sušené, nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu, ostrú prenikavú chuť. Ovocie sa zberá tesne pred jeho úplným dozretím a potom sa suší. Čierne...
Pískavica modrá je príbuzná Pískavici gréckemu senu, avšak v chuti je výrazne jemnejšia. Hodí sa na pečenie chleba a pečiva, pretože mu dá zaujímavú chuť. Obzvlášť chutí aj v...
Cejlónska škorica je druh škorice vyhľadávaný pre svoju veľmi jemnú, sladkú chuť a bohatú vôňu. Je zároveň drahšia, a preto je výrobcami často miešaná s lacnejšou a chuťovo...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.