Basmati ryža, biela, BIO
Súvisiaci tovar

Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...

Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....

Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...

Biele fazuľky majú jemnú chuť a predstavujú tak veľmi univerzálnu strukovinu. Skvele sa hodia do šalátov, polievok, omáčok aj ako výživná príloha. Obsahujú veľké množstvo...

Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...

Čo klíči, to rastie!Čo rastie, to potrebuje silu a mnoho živín. Práve tie sily sú aktivované namáčaním zelených fazuliek, ktoré Vás v jednej hŕstke denne zasýtia a tým sa...

Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...

Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...

Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...

Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...

Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...

Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Záruka - na obale. Nasledujúca garancia mesiacov neplatí. Pracujeme na oprave.: min 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Využitie:
- príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom
- rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle
- vyprážaná ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť
- ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, osmaženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1527/365
TUKY [g]: 1, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,2
SACHARIDY [g]: 78,6, z toho CUKRY [g]: 0,12
VLÁKNINA [g]: 7,1
BIELKOVINY [g]: 1,3
SOĽ [g]: 0,0125
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Rýže |
---|---|
Krajina pôvodu: | Indie |
Značka: | Les fruits du Paradis |

Dlhozrnná ryža, biela, BIO je prirodzene bezlepková ľahko stráviteľná potravina. Je jednoduchá na prípravu, rýchlo sa uvarí a je sypká. Je ideálna ako hlavné jedlo, príloha...

Guľatozrnná ryža BIO sa pestuje predovšetkým v Taliansku, kde sa používa na varenie "rissota". Pri varení hojne vstrebáva vodu a vytvára krémovú hustú hmotu. Po uvarení zostane...

Dlhozrnná ryža, biela, BIO je prirodzene bezlepková ľahko stráviteľná potravina. Je jednoduchá na prípravu, rýchlo sa uvarí a je sypká. Je ideálna ako hlavné...

Guľatozrnná ryža BIO sa pestuje predovšetkým v Taliansku, kde sa používa na varenie "rissota". Pri varení vstrebáva veľa vody a vytvára krémovú hustú hmotu. Po...

Guľatozrnná ryža BIO sa pestuje predovšetkým v Taliansku, kde sa používa na varenie rizota. Pri varení dobre vstrebáva vodu a vytvára krémovú hustú hmotu. Po uvarení zostane...

Basmati ryža získala svoje meno vďaka svojej príjemnej vôni. Slovo "Basmati" pochádza zo sanskritského jazyka a znamená "voňavá". Zrno tejto ryže je úzke a podlhovasté a po...

Jazmínová ryža je populárna vďaka svojej kvetinovej vôni a príjemnej chuti. Používa sa najmä v ázijskej kuchyni ako príloha, ale možno ju použiť do rizota či nákypu. Skvelá je...

Jazmínová ryža je populárna vďaka jej kvetinovej vôni a príjemnej chuti. Používa sa najmä v ázijskej kuchyni ako príloha, ale je možné ju použiť do rizota či nákypu. Skvelá na...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.