Jazmínová ryža, biela, BIO
Súvisiaci tovar
Cícer je veľmi výživná strukovina, príbuzná hrachu. Často nazývaná ako rímsky hrach. Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu. Bacuľaté semená...
Má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Vyznačuje sa výborným nutričným zložením - obsahuje vlákninu a má nízky obsah tukov. Skvele sa hodí do šalátov,...
Fazuľa Mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Fazuľky sú chutné ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku. Fazuľa Mungo je...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Cizrna je veľmi výživná strukovina príbuzná hrachu. Často nazývaná ako rímsky hrach. Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu. Bacuľaté semená...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....
Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Hrach je jedna z najvýznamnejších a najrozšírenejších strukovín v našej oblasti. Česko má bohatú históriu spojenú priamo s touto plodinou. Ľudia tradične pripravovali hrach...
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Klasické obrie biele fazuľky Jumbo prvotriednej kvality, s tradičnou silnou aromatickou chuťou, ktorá sa konzistentne rozplynie na jazyku, predstavujú obľúbenú fazuľovú...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Existuje množstvo druhov fazule líšiacich sa tvarom, farbou a chuťou. Fazule pinto sú stredne veľké strakaté fazuľa pikantnej chuti a múčnej konzistencie. Fazule je možné pridať...
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Návod na prípravu: Ryžu dôkladne prepláchnete vo vlažnej vode. Vložte do hrnca s 1,5 násobným množstvom studenej vody. Priveďte do varu, potom stiahnite plameň a varte asi 15-20 minút. Voda by sa mala postupne vyvariť. Ryžu premiešajte a nechajte v hrnci ešte asi 5 minút dôjsť.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1501/359
TUKY [g]: 3, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,6
SACHARIDY [g]: 73, z toho CUKRY [g]: 0,9
VLÁKNINA [g]: 4
BIELKOVINY [g]: 8
SOĽ [g]: 0,0175
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Rýže |
---|---|
Krajina pôvodu: | Kambodža |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Guľatozrnná ryža BIO sa pestuje predovšetkým v Taliansku, kde sa používa na varenie "rissota". Pri varení vstrebáva veľa vody a vytvára krémovú hustú hmotu. Po...
Jazmínová ryža je populárna vďaka jej kvetinovej vôni a príjemnej chuti. Používa sa najmä v ázijskej kuchyni ako príloha, ale je možné ju použiť do rizota či nákypu. Skvelá na...
Basmati ryža získala svoje meno vďaka svojej príjemnej vôni. Slovo "Basmati" pochádza zo sanskritského jazyka a znamená "voňavá". Zrno tejto ryže je úzke a podlhovasté a po...
Basmati spoznáte nielen podľa orieškovej vône, ale aj podľa výrazne dlhého zrna. Ryža má veľmi delikátnu chuť a pri správnej príprave nelepí. Túto vlastnosť získava vďaka dlhej...
Dlhozrnná ryža, biela, BIO je prirodzene bezlepková ľahko stráviteľná potravina. Je jednoduchá na prípravu, rýchlo sa uvarí a je sypká. Je ideálna ako hlavné jedlo, príloha...
Ryža s rôznymi farbami je ako nádherná paleta pre vašu kuchyňu. Kombinuje dlhozrnnú ryžu bez chémie, nazývanú tiež vodnú, s červenou ryžou, ktorá má nádych orechov a divokú,...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.