Reďkovka, semienka na klíčenie

Tip Vegan
Značka: Biomiska
1,60 € 6,40 € od 1,60 €
Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • Klíčky reďkovky obsahujú vysoké množstvo vitamínu C, ( 2 krát viac ako pri koreňovej reďkovke). Je to skvelý liek na prechladnutie, posilňuje imunitu, vhodné tiež ako prevencia proti prechladnutiu. Vysoký obsah síry v klíčkoch má priaznivý vplyv na stav pokožky, vlasov a nechtov. Klíčky majú pikantnú, mierne pálivú sviežu chuť takmer totožnú s koreňovou reďkovkou. Doporučujeme pridávať do šalátov, sendvičov, tvarohov a do polievok.

  • Zloženie: Reďkovka

Detailné informácie

Podrobný popis

Pre najvyššiu úspešnosť pri klíčení odporúčame použiť našu klíčiacu misku. Klíčiaca miska je trojpodlažná a preto dokážete klíčiť až tri druhy klíčkov naraz. Misku kúpite klikom TU.

PRÍPRAVA klíčkov:
Pripraviť si klíčky doma je veľmi jednoduché vďaka Biomiske na klíčenie semien. Dôležité je tiež postupovať podľa inštrukcií Klíčiacej Biomisky, obvykle sú klíčky pripravené na jedenie cca v 3-4 dňoch. Najskôr semená prepláchneme vo vode izbovej teploty. Potom semienka presypeme do čistej misky a zalejeme prevarenou vodou s izbovou teplotou. Semienka necháme „predboptnať“ niekoľko hodín (max. 10 hodín), potom opäť prepláchneme a vložíme do Biomisky, (tiež je možné klíčiť na vate alebo v obyčajnej miske). Nesmieme zabudnúť klíčky pravidelne prelievať vodou (najlepšie 2-3x denne). Prvé klíčky vhodné na konzumáciu sa začnú objavovať po 3 dňoch. K správnemu klíčeniu je vhodná teplota (18-22 stupňov C) a denné svetlo, nikdy neumiestňujte misky s klíčkami na priame slnečné svetlo!!! Klíčky môžeme konzumovať od veľkosti 1 cm, najlepšie sú klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení je možné klíčky skladovať v chladničke, kde vydržia cca týždeň, Pred konzumáciou klíčky starostlivo opláchnite.

Dodatočné parametre

Kategória: Klíčky
Krajina pôvodu: Česká republika
Značka: Biomiska
Balení: 20 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: