Ostatní (hlavní kat.)
Táto kategória slúži na presun do kategórií "Zachráň jedlo a ušetri" + "SCD výber".
Najpredávanejšie
Galgán je skvelým korením juhovýchodnej Ázie. Kto obľubuje juhoázijskú kuchyňu, musí mať galgán bezpodmienečne doma. Má arómu pripomínajúcu zázvor a citrón, je ale podstatne...
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa zlúpne, usuší a používa sa ako korenie. Jej zemito-drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláču. Veľmi dobre...
Laszlo, Janos aj Piroska papriku milujú. Privoňajte k paprike a hneď sa vám vybaví Maďarsko – krajina gulášu, kurčaťa na paprike a ďalších pokrmov, do ktorých paprika...
Punč, varené víno, kompót a vianočné čaje si bez ovocno-korenenej vône a piepornej chuti klinčekov nevieme predstaviť. Klinček zastrčený do cibule je často varený v polievke...
Capsicum annuum. Jedinečná a lahodná. Tradične údená paprika sa postará o úžasnú arómu a farbu. Zahaľte steaky do ich jemných nuáns. Pripravte si pastu z oleja a údenej papriky,...
Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter....
Nedeľné menu s pečeným kuraťom je v mnohých rodinách tradíciou. Chceli by ste krídelko, prsíčko alebo stehienko – pikantné a chrumkavé? Pani domáca pečie svojich operencov s...
V„Šántinej Tandoori Masale“ je zachytený farebný život Indie. Zázvor, koriander, cejlónska škorica, muškátový kvet a klinček rozmiešajú ohňostroj chutí. Kurkuma a paprika...
Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do...
Hríb smrekový (všeobecný), tento druh pre Teba zbierame v certifikovaných oblastiach určených na voľný zber. Chuť hríbov dodáva jedlu úplne iný nezameniteľný rozmer chute....
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Polievkové korenie dodá čistým, zeleninovým a mäsovým polievkam všetko to aróma, ktoré si človek v polievke praje mať a chutí aj tým, ktorí nie sú práve ich milovníci. Chutný...
Táto jemná a pestrá bylinná zmes je doplnená prírodnou morskou soľou. 12bylinná soľ je mnohostranne využiteľná, môžete ňou ochutiť polievky, šaláty, omáčky, pečienku a...
Badián so svojimi osemcípymi, hviezdicovitými plodmi je bezpochyby najkrajším korením na trhu. Svojou sladkou arómou sa podobá feniklu, je však o trochu ostrejšia. Hodí sa do...
Prírodný vanilkový extrakt je získavaný extrakciou a bez námahy s ním vyčarujete dezerty s hrejivou arómou vanilkových strukov. Či už stavíte na poctivú vanilkovú zmrzlinu,...
Grilovacia soľ je zmesou rôznych druhov korenia a kryštalickej soli. Každé korenie tu zohrá svoju úlohu. Chilli sa stará o ľahkú ostrosť, zatiaľ čo rasca zodpovedá za korenenú...
Rasca je korením predovšetkým nemecky hovoriacich krajín a poznáme ho hlavne ako korenie na chlieb. Bravčová pečienka, kel a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú, horko-sladkú...
Medvedí cesnak je jedným z prvých poslov jari a skvele sa hodí do polievky, do nátierky alebo na pesto. Obyčajné šaláty dokáže premeniť na nečakané kulinárske zážitky. Svojou...
Punč, varené víno, kompót a vianočné čaje si bez ovocno-korenenej vône a piepornej chuti klinčekov nevieme predstaviť. Klinček zastrčený do cibule je často varený v polievke...
Spestrite si varené víno týmto korením. Prevonia celý dom a skvele zjemní šálku vianočného punču. Tip: Pridajte kúsky pomaranča alebo hrozienka. Zloženie: šípok bio,...
Nekomplikovaná aaromatická zmes korenia ako samo mäso. Budete nadšení z kombinácie rozmarínu a sušených paradajok v tejto zmesi. Tak rozpáľte uhlie a vykúzlite lahodné steaky!...
Dobromyseľ alebo oregano – umenie talianskej kuchyne by nebolo dokonalé bez tohto bylinného, pieporného, horko-ostrého korenia. Stredoeurópania už od Talianov niečo pozerali....
Muškát nie je botanicky vzatý orech, ale jadro broskyňového ovocia. Muškát má jemnú aromatickú vôňu a trošku pálivú, silne korenenú, teplú chuť. Korenie plnej...
U mnohých milovníkov Kréty vyvoláva tymian spomienky na dovolenku. Zemito pieporná chuť pripomínajúca aníz, mätu a gáfor dodáva stredomorským jedlám ich charakteristickú chuť....
Už Indiáni obdivovali nové korenie a pridávali ho aj do čokolády. Jeho vôňa je veľmi výrazná a anglický názov „Allspice – všekorenie“ vypovedá o tom, že sa v ňom snúbia všetky...
To, že sa saturejka hodí k fazuľkám, pre vás určite nie je žiadnym veľkým prekvapením. Hodí sa totiž ku všetkým typom strukovín, ktorým dáva jemne pikantnú chuť. V chuti...
Citrón s korením tvorí ideálnu kombináciu na ochutenie grilovaných rýb alebo kuracieho mäsa. Zázvor zase jedlám dodá príjemnú ostrosť. Zloženie: Citrónová kôra bio(30 %),...
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť) . Chilli vločky potešia všetkých...
Na získanie bieleho korenia sa zberajú čierne úplne zrelé plody a potom sú cca týždeň namočené vo vode. Mesocarp – vonkajší obal, sa pritom rozpadne a odtelí sa tým od...
Táto jemná čarovná soľ sa dnes ťaží podľa starých baníckych tradícií z himalájskeho masívu. Táto „soľ života“ je úplne nespracovaná, v prírodnom stave a obsahuje životne...
Táto zmes prináša "tradičné Francúzsko na stôl". Klasické provensálske korenie je mnohostranne využiteľné – výborne chutí k jahňaciemu, rybám, zelenine, slaným koláčom a mnohým...
Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...
Pre všetkých, ktorí majú radi ostré, je táto zmes bez prídavku kuchynskej soli to pravé. Zmes paradajok, cibule, pastináku a tekvice s mletou paprikou, chilli, tymianom,...
Okrem žeravého slnka sú aj pokrmy v Afrike väčšinou ohnivé a silne korenené. Etiópske korenie „Berber“ je zmesou papriky, zázvoru, kardamómu, škorice, nového korenia, chilli a...
Starí Germáni borievku uctievali a verili, že ak niekto odsekne vetvy tohto stromu, zomrie mu zviera z chovu. Tmavofialové bobule rozoznáte podľa jedinečnej, sladko-drevitej...
Kto rád cestuje po zemeguli priamo z kuchyne alebo je milovníkom Ázie, ten sa bez zázvoru ťažko zaobíde. Jeho hrejivé aróma s osviežujúcimi drevitými a citrónovými tónmi patrí...
Sviežosť juhovýchodnej Ázie! Svieža citrónová chuť citrónovej trávy sa hodí do teplej, vlhkej klímy Vietnamu a Thajska. Tam je táto rastlina obzvlášť obľúbená: ryby, kuracie...
Kôpor je oveľa viac než len „vnať do uhorieko“. Uhorky s kôprom a jogurtom sú síce báječným letným osviežením, napriek tomu je škoda nepoznať ďalšie možnosti, ktoré nám toto...
Citrón a korenie? Táto výrazná kombinácia sa postará o pikantnosť i sviežosť, a rozohrá tak symfóniu na každom tanieri. Zloženie: Citrón kúsky bio(30 %), Citrónová kôra...
Bylinná a korenisto živicová chuť rozmarínu nám pripomína typickú atmosféru stredomorských krajín. Zelené, ihličkovité lístky zjemňujú talianske zeleninové a paradajkové pokrmy,...
Dokonalá súhra byliniek do nátierok bude tou správnou voľbou pre krajec čerstvo upečeného chleba. Zmiešajte 1–2 lyžičky korenia so 125 g tvarohu alebo čerstvého syra. Ak...
Cisár František bol poľovník a vraj rád sedával na posede. Po úspešnom love sa potom nechával rozmaznávať tými najlepšími zverinovými lahôdkami a rozprával u nich zaujímavé...
Sušené, nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu, ostrú prenikavú chuť. Ovocie sa zberá tesne pred jeho úplným dozretím a potom sa suší. Čierne...
V detstve sme sa vždy tešili, keď ju zase navštívime a ona nám bude od rána do večera pripravovať úžasné dobroty. Hlavne keď servírovala svoju výbornú pečienku. To so všetkým...
Naozajstní majstri v grilovaní siahnu po tejto vybranej zmesi, vďaka ktorej získa mäso lákavú, mierne ostrú chuť. Zmes korenia votrite do mäsa, nechajte cca 2 hodiny odležať a...
Všetky tradičné korenia na chlieb sú v chlebovom korení od SONNENTORU obsiahnuté. Ten, kto túži po niečom neobvyklom a chce svojmu chlebu prepožičať osobitý ráz, môže ho zjemniť...
S touto korenenou zmesou je v kuchyni úspech zaručený. Už obyčajný pohľad na bylinkovú zmes zjemnenú kvetmi slnečnice a ruže šíri dobrú náladu. Žihľava, petržlen, oregano,...
Korenie ružové vlastne nie je príbuzné koreniu. Ružové korenie patrí do rodu Anacardiaceae (obličkovníkovitých). Strom Schinus je nositeľom ružových, bobuľovitých plodov, ktoré...
Aromatická, pikantná a farebne pestrá zmes so soľou. Ideálna do predjedál v podobne rôznych nátierok, aj do hlavných jedál: rizota, cestovín alebo zeleninových šalátov....
Nielen vajcia, ale aj syry či ryby výborne ochutíte touto pestrofarebnou veselou soľou od veľkonočného zajačika. Ochutnali ste už vajcia, syr alebo ryby ochutené touto lahodnou...
Tradičné, ostré, pikantné. So zmesou korenia dona Rodrigueza je úspech pri príprave Chilli con alebo sin Carne zaručený. Toto mexické korenie dodáva pálivú chuť a prináša...
Tabouleh je názov arabského ľahkého šalátu s bulgurom, pre ktorý je charakteristická chuť čerstvej mäty, petržlenu, paradajok, cibule a citrónovej kôry. S touto zmesou môžete...