** Zníženie cien až do -22 % ** Do 25.6. platí exkluzívna zľava 34 % na 🌰 Kešu orechy natural, W320 premium, od značky MámeChuť. 🌰

Sójová omáčka, Yamato shoyu (tmavá)

Akcia Vegan
Značka: Sunfood
8 € –12 %
sojova-omacka-yamato-shoyu
8 € –12 % 7 €
Skladem (4 ks)
  • Shoyu je tradičná sójová omáčka vyrábaná zo sójových bôbov, pšenice a fermentačného činidlá. Má výraznú arómu a ľahko sladkastú chuť.
  • Shoyu pochádza z Číny a používa sa už 2 800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a teraz je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou lacnou "sójovou omáčkou" nemá ale nič spoločné. Shoyu neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
  • Popri základných štyroch chutiach (sladká, horká, slaná, kyslá) je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako " lahodná ", "chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.
  • Zloženie: voda, sójové bôby, pšenica, morská Soľ, Aspergillusoryzae (koji)

Detailné informácie

Dopravé
Dopravné od 3,99 €
Balíček odosielame na výdajné miesta dopravcu alebo na adresu. Doručujeme do 3-4 prac. dní.
Darček pri nákupe nad 32 €
Darček pri nákupe
Zľavová kartička + prémiové BIO datle. Platí pre objednávky nad 32 €. (bez dopravy a platby).
Garancia kvality
Garancia kvality
Vykonávame pravidelné rozbory a kontroly surovín. Tento rozbor si môžete vyžiadať. Nič netajíme.
Široký výber produktov
Bohatý výber
Máme pre vás pripravených cez 1.100 produktov v BIO aj nebio kvalite. U nás si vyberie každý.

Podrobný popis

Skladovanie: Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.

Rozdiel medzi Shoyu a Tamari:

  • Shoyu a Tamari sú viac menej zameniteľné s tým, že Tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale železné pravidlo.
  • Vyrába sa rozdielnym spôsobom - Tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe klasickej Miso pasty
  • Tamari je vyrábaná z prirodzene bezlepkových surovín. Je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.


Výroba Shoyu:

  • Pre výrobu sójovej omáčky Shoyu sú potrebné sójové bôby, pšenica, fermentačné činidlo Koji (Aspergillus oryzae) a Soľ.
  • Sójové bôby sa najprv uvaria a potom zmiešajú s opraženou a nahrubo rozdrvenou pšenicou. Do tejto zmesi sa pridá fermentačné činidlo Koji. Jeho úlohou je naštartovať kvasný proces.
  • Zmes sa na tri dni umiestni do špeciálnej inkubačnej miestnosti zvanej Muro, kde možno ľahšie udržiavať teplotu a vlhkosť vzduchu potrebnú pre správne naštartovanie fermentácie.
  • Potom sa zmes zmieša s morskou Soľou a vodou a umiestni do veľkých cédrových kadí.
  • V kadiach shoyu zreje po dobu 18-24 mesiacov, zmes sa pravidelne mieša.
  • Keď je zmes zrelá, lisuje sa a následne filtruje.
  • Nakoniec sa omáčka hodinu ohrieva na 80 °C. Táto pasterizácia je súčasťou tradičného postupu výroby a starostlivo sa pri nej stráži, aby neboli zničené cenné enzýmy.

Nutričné hodnoty:

Energetická hodnota 250 kJ / 60 kcal

Tuky 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g

Sacharidy 6 g, z toho cukry 3 g

Vláknina            

Bielkoviny 9 g

Soľ 5,3 g

Dodatočné parametre

Kategória: Omáčky
Hmotnosť: 0.9 kg
Krajina pôvodu: Japonsko
Značka: Sunfood
Balení: 700 ml

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: