Sójová omáčka, Yamato shoyu (tmavá)
![Dopravné](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/3-1.png?662ea4ae)
![Darček pri nákupe nad 32 €](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/1-1.png?662ea523)
![Garancia kvality](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/2_(3).png?662ea586)
![Široký výber](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/4_(4).png?662ea5c7)
Súvisiaci tovar
![passata-drcena-rajcata-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13671_passata-drcena-rajcata-bio.jpg?662fcadb
)
V Čechách nie je používanie passat - drvených paradajok - zatiaľ príliš rozšírené. Na rozdiel od paradajkového pretlaku sa pri výrobe passata nezahusťuje a tak si uchováva viac...
![detsky-kecup-tygr-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13668_detsky-kecup-tygr-bio.jpg?662fcadb
)
Jedinečný kečup v biokvalite sladený iba zahustenou jablkovou šťavou bez konzervantov a zahusťovadiel. Detský kečup TIGER je príjemne sladký a má plnú paradajkovú chuť. Je ľahko...
![passata-drcena-rajcata-bazalka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18674-1_passata-drcena-rajcata-bazalka-bio.jpg?662fcadb
)
Nahrubo drvené paradajky zjemnené čerstvou bazalkou. Passata sa pripravuje šetrným spracovaním čerstvých prirodzene na Slnku do červena dozretých paradajok, ktorá bola...
![kecup-ve-skle-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13674_kecup-ve-skle-bio.jpg?662fcadb
)
Kečup vyrobený zo zrelých čerstvých paradajok odrody MauroRoso Kečup vyrobený zo zrelých, čerstvých, na talianskom slnku do červena dozretých paradajok. Oproti bežným kečupom...
Podrobný popis
Skladovanie: Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Rozdiel medzi Shoyu a Tamari:
- Shoyu a Tamari sú viac menej zameniteľné s tým, že Tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale železné pravidlo.
- Vyrába sa rozdielnym spôsobom - Tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe klasickej Miso pasty
- Tamari je vyrábaná z prirodzene bezlepkových surovín. Je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.
Výroba Shoyu:
- Pre výrobu sójovej omáčky Shoyu sú potrebné sójové bôby, pšenica, fermentačné činidlo Koji (Aspergillus oryzae) a Soľ.
- Sójové bôby sa najprv uvaria a potom zmiešajú s opraženou a nahrubo rozdrvenou pšenicou. Do tejto zmesi sa pridá fermentačné činidlo Koji. Jeho úlohou je naštartovať kvasný proces.
- Zmes sa na tri dni umiestni do špeciálnej inkubačnej miestnosti zvanej Muro, kde možno ľahšie udržiavať teplotu a vlhkosť vzduchu potrebnú pre správne naštartovanie fermentácie.
- Potom sa zmes zmieša s morskou Soľou a vodou a umiestni do veľkých cédrových kadí.
- V kadiach shoyu zreje po dobu 18-24 mesiacov, zmes sa pravidelne mieša.
- Keď je zmes zrelá, lisuje sa a následne filtruje.
- Nakoniec sa omáčka hodinu ohrieva na 80 °C. Táto pasterizácia je súčasťou tradičného postupu výroby a starostlivo sa pri nej stráži, aby neboli zničené cenné enzýmy.
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota 250 kJ / 60 kcal
Tuky 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 6 g, z toho cukry 3 g
Vláknina
Bielkoviny 9 g
Soľ 5,3 g
![sojova-omacka-tamari-san-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/15984_sojova-omacka-tamari-san-bio.jpg?662fcadb
)
Tamari SAN-J je sójová omáčka s tradičnou chuťou v BIO kvalite, používa sa na dochucovanie pokrmov. Neobsahuje žiadny lepok. Jej chuť je bohatá, lahodná, plná a jej...
![svestkova-omacka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18261-2_svestkova-omacka.jpg?662fcadb
)
Studená omáčka pasterizovaná. Klasika na grilovanie s jemnou chuťou badyánu a sójovej omáčky. Zloženie: slivky 40%, jablká, vínny ocot, cukor, sójová omáčka, korenie
![detska-omacka-na-testoviny-tygr-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/15378-1_detska-omacka-na-testoviny-tygr-bio.jpg?662fcadb
)
Veľmi jemná a hustá omáčka na cestoviny Tiger je určená hlavne malým deťom, ktoré milujú cestoviny s kečupom. Bežné omáčky na cestoviny sú preto väčšinou pre deti príliš...
![sojova-omacka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14655_sojova-omacka-bio.jpg?662fcadb
)
Sójová omáčka bola vynájdená v Číne asi pred 2500 rokmi. O niekoľko rokov neskôr bola privezená do Japonska. Sójová omáčka je typická pre ázijskú kuchyňu, kde sa používa ako...
![topinkolada-pikantni](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18267-3_topinkolada-pikantni.jpg?662fcadb
)
Pikantná zeleninová zmes na hrianky, tzv. rýchla večera. Hodí sa aj k mäsu, do cestovín, do ryže, do hamburgerov... Proste všade, kde potrebujete mať rýchlo uvarené....
![hruskova-horcice-jemna](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18246-1_hruskova-horcice-jemna.jpg?662fcadb
)
Jemná, sladká horčica z hrušiek, s jemne mletým horčičným semienkom, výborná k údenému mäsu, údeninám, na ozvláštnenie pečienok či ako súčasť marinády. Pravdepodobne bude...
![rajcatova-omacka-bazalka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13980_rajcatova-omacka-bazalka-bio.jpg?662fcadb
)
Táto paradajková omáčka s bazalkou je vyrábaná v Taliansku z čerstvo zozbieranej zeleniny a čerstvých paradajok dozretých na slnku do červena. Paradajky aj ďalšia zelenina boli...
![sojova-omacka-shoyu-san-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13218_sojova-omacka-shoyu-san-bio.jpg?662fcadb
)
Shoyu je tradičná sójová omáčka vyrábaná zo sójových bôbov, pšenice a fermentačného činidla. Má výraznú arómu a ľahko sladkastú chuť. Shoyu pochádza z Číny a existuje už vyše 2...
![ananasova-omacka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18240-2_ananasova-omacka.jpg?662fcadb
)
Studená omáčka pasterizovaná. Sladko pikantná ananásová voňavá omáčka pre ortodoxných milovníkov ananásu. Vhodná k čomukoľvek – do toastov, k mäsu, k syrom, do...
![dynova-horcice--4-pepre](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18243-3_dynova-horcice--4-pepre.jpg?662fcadb
)
Jemná horčica z muškátovej tekvice s koriandrom a červeným, zeleným, bielym a čiernym korením Vhodná k pečeným mäsám, hlavne k bravčovému. Skvelá omáčka k zemiakom a...
![hruskovo-rajcatova-omacka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18249-1_hruskovo-rajcatova-omacka.jpg?662fcadb
)
Studená omáčka pasterizovaná. Sladkosť hrušiek sa prelína s kyslosťou paradajok a chuť podčiarkujú kôprové semienka a stopkatý zeler. K mäsu a syrom, do hamburgerov,...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.