Sójová omáčka, Shoyu San - J, BIO (svetlá)
Súvisiaci tovar
V Čechách nie je používanie passat - drvených paradajok - zatiaľ príliš rozšírené. Na rozdiel od paradajkového pretlaku sa pri výrobe passata nezahusťuje a tak si uchováva viac...
Nahrubo drvené paradajky zjemnené čerstvou bazalkou. Passata sa pripravuje šetrným spracovaním čerstvých prirodzene na Slnku do červena dozretých paradajok, ktorá bola...
Kečup ako taký je pôvodom z Číny. K nám do Európy ho priviezli kupci v 18. storočí, ktorí sa vracali z Orientu z obchodných ciest. Odvtedy kečup obsadil popredné priečky v...
Kečup vyrobený zo zrelých čerstvých paradajok odrody MauroRoso Kečup vyrobený zo zrelých, čerstvých, na talianskom slnku do červena dozretých paradajok. Oproti bežným kečupom...
Stredomorské korenie, cesnak, morská soľ a špičkový extra panenský olivový olej vytvára jedinečnú chuť tohto pretlaku, ideálny na dochutenie talianskej kuchyne. Základ tvoria na...
Jedinečný kečup v biokvalite sladený iba zahustenou jablkovou šťavou bez konzervantov a zahusťovadiel. Detský kečup TIGER je príjemne sladký a má plnú paradajkovú chuť. Je ľahko...
Tento nádherne sýty a korenený paradajkový kečup sa stane hviezdou vášho stola. Pre tých, ktorí sa snažia znížiť objem zjedeného cukru sme zvolili verziu bez pridaného cukru....
Podrobný popis
Skladovanie: Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Rozdiel medzi Shoyu a Tamari:
Shoyu a Tamari sú viac menej zameniteľné. Tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
Vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe klasickej miso pasty. Tamari je vyrábaná z prirodzene bezlepkových surovín, je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.
Výroba Shoyu:
Pre výrobu sójovej omáčky shoyu sú potrebné sójové bôby, pšenica, fermentačné činidlo koji (Aspergillus oryzae) a soľ. Sójové bôby sa najprv uvaria a potom zmiešajú s opraženou a nahrubo rozdrvenou pšenicou. Do tejto zmesi sa pridá fermentačné činidlo koji. Jeho úlohou je naštartovať kvasný proces. Zmes sa na tri dni umiestni do špeciálnej inkubačnej miestnosti zvanej Muro, kde možno ľahšie udržiavať teplotu a vlhkosť vzduchu potrebnú pre správne naštartovanie fermentácie. Potom sa zmes zmieša s morskou soľou a vodou a umiestni do veľkých cédrových kadí. V kadiach shoyu zreje po dobu 18-24 mesiacov a zmes sa pravidelne mieša. Keď je zmes zrelá, lisuje sa a následne filtruje. Nakoniec sa omáčka hodinu ohrieva na 80 °C . Táto pasterizácia je súčasťou tradičného postupu výroby. Starostlivo sa pri nej stráži, aby neboli zničené cenné enzýmy.
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota 250 kJ / 60 kcal
Tuky 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 6 g, z toho cukry 3 g
vláknina
Bielkoviny 9 g
Soľ 5,3 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Omáčky |
---|---|
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Značka: | Natural Jihlava |
Tamari SAN-J je sójová omáčka s tradičnou chuťou v BIO kvalite, používa sa na dochucovanie pokrmov. Neobsahuje žiadny lepok. Jej chuť je bohatá, lahodná, plná a jej...
Jemná horčica z muškátovej tekvice s koriandrom a červeným, zeleným, bielym a čiernym korením Vhodná k pečeným mäsám, hlavne k bravčovému. Skvelá omáčka k zemiakom a...
Veľmi jemná a hustá omáčka na cestoviny Tiger je určená hlavne malým deťom, ktoré milujú cestoviny s kečupom. Bežné omáčky na cestoviny sú preto väčšinou pre deti príliš...
Studená omáčka pasterizovaná. Klasika na grilovanie s jemnou chuťou badyánu a sójovej omáčky. Zloženie: slivky 40%, jablká, vínny ocot, cukor, sójová omáčka, korenie
Sójová omáčka bola vynájdená v Číne asi pred 2500 rokmi. O niekoľko rokov neskôr bola privezená do Japonska. Sójová omáčka je typická pre ázijskú kuchyňu, kde sa používa ako...
Studená omáčka pasterizovaná. Sladkosť hrušiek sa prelína s kyslosťou paradajok a chuť podčiarkujú kôprové semienka a stopkatý zeler. K mäsu a syrom, do hamburgerov,...
Pikantná zeleninová zmes na hrianky, tzv. rýchla večera. Hodí sa aj k mäsu, do cestovín, do ryže, do hamburgerov... Proste všade, kde potrebujete mať rýchlo uvarené....
Táto paradajková omáčka s bazalkou je vyrábaná v Taliansku z čerstvo zozbieranej zeleniny a čerstvých paradajok dozretých na slnku do červena. Paradajky aj ďalšia zelenina boli...
Studená omáčka pasterizovaná. Sladko pikantná ananásová voňavá omáčka pre ortodoxných milovníkov ananásu. Vhodná k čomukoľvek – do toastov, k mäsu, k syrom, do...
Jemná, sladká horčica z hrušiek, s jemne mletým horčičným semienkom, výborná k údenému mäsu, údeninám, na ozvláštnenie pečienok či ako súčasť marinády. Pravdepodobne bude...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Natural Jihlava je česká značka, ktorá sídli v Jihlave a špecializuje sa na výrobu a distribúciu zdravých potravín. Založená bola s cieľom priniesť na trh potraviny, ktoré neboli na konci minulého režimu ľahko dostupné. Dnes má vo svojom sortimente viac ako 10 000 produktov zameraných na makrobiotickú, racionálnu a bezlepkovú stravu, čo ocenia ako ľudia s diétnymi obmedzeniami, tak aj tí, ktorí preferujú zdravý životný štýl.