Pohánka, lúpaná, BIO
Súvisiaci tovar
Má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Vyznačuje sa výborným nutričným zložením - obsahuje vlákninu a má nízky obsah tukov. Skvele sa hodí do šalátov,...
Hrach je jedna z najvýznamnejších a najrozšírenejších strukovín v našej oblasti. Česko má bohatú históriu spojenú priamo s touto plodinou. Ľudia tradične pripravovali hrach...
Existuje množstvo druhov fazule líšiacich sa tvarom, farbou a chuťou. Fazule pinto sú stredne veľké strakaté fazuľa pikantnej chuti a múčnej konzistencie. Fazule je možné pridať...
Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...
Klasické obrie biele fazuľky Jumbo prvotriednej kvality, s tradičnou silnou aromatickou chuťou, ktorá sa konzistentne rozplynie na jazyku, predstavujú obľúbenú fazuľovú...
Cícer je veľmi výživná strukovina, príbuzná hrachu. Často nazývaná ako rímsky hrach. Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu. Bacuľaté semená...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...
Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Cizrna je veľmi výživná strukovina príbuzná hrachu. Často nazývaná ako rímsky hrach. Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu. Bacuľaté semená...
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Široko pestovaný hrach polný v našom regióne pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody a pestuje sa lokálne vo žltej a zelenej variante. Medzi nimi nie je výrazný chuťový...
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Záruka - na obale. Nasledujúca garancia mesiacov neplatí. Pracujeme na oprave.: min 12 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 °C , max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Využitie:
- ako príloha - všade tam, kde by ste použili ryžu alebo kuskus
- zapečený pokrm typu „kuba“ - pripravuje sa s hubami, majoránkou, cesnakom
- zapečená pohánka so zeleninou
- sladké nákypy - uvarenú pohánku zmiešajte s ovocím, pridajte orechy, oslaďte sirupom, zalejte rastlinnou alternatívou smotany a zapečte
- zmesi na výrobu náplní - plnenej papriky, kapustové listy, paradajky, cukety alebo baklažán; uvarenú pohánku zmiešajte s opraženou cibuľkou, podusenou zeleninou a nastrúhaným tofu, okoreňte, naplňte zeleninu a zapekajte
- rizoto - výborná je v kombinácii s okrúhlou ryžou
- do polievok - buď ju v polievke uvarte, alebo pridajte vopred uvarenú, dobrá je napríklad do kapustnice, zemiakovej polievky, kulajdy, ale aj vývarov a do rajčinovej polievky
- do zeleninového šalátu - pridaním uvarenej pohánky šalát obohatíte a môžete ho podávať ako hlavný chod
- do nátierok
- tortové korpusy - pohánku povarte v rastlinnom nápoji a nechajte stuhnúť v tortovej forme
- raňajková granola
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Polsko |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Raž ozimná je svojím zložením podobná pšenici. Konzumácia raže priaznivo pôsobí na pružnosť artérií a krvný obeh. Je bohatá na fosfor, horčík, železo, zinok, selén a iné...
Špaldové otruby – pripomínajú konzistenciou nahrubo zomletú krupicu. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú vlákninu....
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Jačmeň je menej známa obilnina so skvelými výživovými vlastnosťami - má vysoký obsah vlákniny (veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, tzv. betaglukány), čím pôsobí blahodárne...
Bulgur, s históriou dlhou 4 tisíc rokov, je výsledkom jednej z prvých potravinárskych technológií. Jeho výroba zahŕňa čistenie zrna, párovanie, sušenie, hrubé drvenie a...
Pšeničné otruby – podobajú sa konzistenciou nahrubo zomletej krupici. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú...
Kukurica nie je geneticky modifikovaná, čo zaručuje jej prirodzenú kvalitu a bezpečnosť. Naša kukurica pochádza z ekologických fariem, ktoré dodržiavajú prísne štandardy...
Dvojzrnka - superpotravina našich predkov. Zostala rovnaká, svoja, pôvodná a zachovala si hŕbu živín. Objavili sme pre vás zabudnutú obilninu v jej prostej a prirodzenej podobe....
Biela quinoa zaujme svojou jemnou maslovou chuťou. Biela quinoa je jedným z troch najčastejších druhov tejto pseudo obilniny. Vzhľadom k svojej jemnosti však patrí k...
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému. Väčšie výhodné...
Čirok je cenený pre svoje výborné výživové vlastnosti ako je vysoký obsah bielkovín, vlákniny, nízky glykemický index, obsah minerálnych látok a vitamínov skupiny B. Ďalším...
Špalda je pradávna predchodkyňa pšenice, jedna z najstarších obilnín na svete. Je výnimočná svojim zložením a zaujímavou orechovou chuťou. Podobne ako ostatné obilniny ju môžete...
Quinoa červená bio je prastará obilnina pôvodom z Južnej Ameriky, kde bola po stáročia základnou potravinou domorodých obyvateľov, najmä Inkov. Quinoa, hoci je často radená...
Jačmenné krúpy - základ tradičnej slovanskej kuchyne. Jačmenné krúpy sú opäť trendy. Naši predkovia ich mali na stole veľmi často a vedeli prečo. Jačmenné krúpy vás prekvapia...
Kukuričná instantná polenta je bezlepkový výrobok, ktorý sa pripravuje z kukuričnej múky pomocou pary pri teplote do 120 °C. Jej veľkou výhodou je rýchla príprava, stačí iba 3...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.