EXKLUZÍVNA ZĽAVA 40 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob. NOVINKA: pripravujeme pre vás úplne nový e-shop.

Šalvia, list

Tip Vegan SCD
2,20 €
Skladem (2 ks)
  • Šalvia lekárska bola používaná od pradávna ako pomocník všetkého druhu. Legenda už z 10. stor. hovorí, že arabskí lekári verili, že šalvia dokáže predĺžiť život až do štádia nesmrteľnosti. Iní lekári oveľa neskôr deklamovali príslovie "prečo by mal človek zomrieť, ktorý na svojej záhrade pestuje šalviu". Za všetkými týmito podobenstvami pravdepodobne stojí fakt, že antioxidačné vlastnosti šalvie sa prejavujú aj po smrti tkaniva. Teda bola používaná na konzervovanie mäsa, ktoré sa potom nekazilo. Antioxidačný a konzervačný účinok je porovnateľný s priemyselnými konzervantami.

  • Využitie šalvie: Konzervácia jedla - pri ceste do prírody pridajte trochu šalvie do bagety, ryby, mäsa a pod..
  • Šalvia lekárska je vhodná pre podporu a udržanie ženského zdravia, má priaznivé účinky na menopauzálny komfort. Odporúča sa pri nadmernom potení. Šalvia lekárska prispieva k hormonálnej rovnováhe a tým je prospešná pri bojoch s rednutím vlasov. Normalizuje funkcie tráviacej a dýchacej sústavy. Šalvia lekárska podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu - imunitný systém a patrí medzi antioxidanty.
  • Zloženie: 100 % Šalvia

Detailné informácie

Podrobný popis

Tradičné použitie:

  • Na vonkajšie poranenia (napr. pri práci okolo domu) rozdrviť a priložiť niekoľko listov.
  • Na vnútorné použitie: Jednu až dve čajové lyžičky sušenej šalvie lekárskej zalejeme 250 ml horúcej vody. Necháme 5 min. lúhovať, potom scedíme a užívame 3 šálky denne. Na kloktadlo užijeme dvojnásobok sušiny, množstvo vody zostane rovnaké. Kloktáme 3 × denne po jedle.

Dodatočné parametre

Kategória: Bylinky a kořeny
Hmotnosť: 0.05 kg
Krajina pôvodu: Česká republika
Značka: Salvia Paradise
Balení: 50 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: