Penne, cestoviny, BIO
Súvisiaci tovar
Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do...
V histórii bola morská voda v mnohých krajinách často jediným zdrojom soli. Rovnako ako dnes sa aj vtedy získavala odparovaním vody na slnku. Bežným postupom býva napustenie...
Nie je divu, že šafran je najdrahším korením sveta. Na kilogram šafranu je potrebné zozbierať okolo 150 000 kvetov krokusu (asi toľko, koľko je na poli veľkom 2000 m²). Blizny...
Bylinná a korenisto živicová chuť rozmarínu nám pripomína typickú atmosféru stredomorských krajín. Zelené, ihličkovité lístky zjemňujú talianske zeleninové a paradajkové pokrmy,...
Rasca je korením predovšetkým nemecky hovoriacich krajín a poznáme ho hlavne ako korenie na chlieb. Bravčová pečienka, kel a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú, horko-sladkú...
Táto soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Intenzívna, sladká chuť anízu podobná sladkému drievku je unikátna. V kuchyni sa aníz používa podobne ako fenikel na zjemnenie chleba, pečiva a koláčov. Pohľad do ďalekých...
Kurkuma – blahodarná sila farby slnka. Jej charakteristickú zlatožltú farbu si dobre pamätajú všetci, ktorí ju po varení chceli umyť z rúk. Kurkuma dodá pokrmom nielen krásnu...
Už Indiáni obdivovali nové korenie a pridávali ho aj do čokolády. Jeho vôňa je veľmi výrazná a anglický názov „Allspice – všekorenie“ vypovedá o tom, že sa v ňom snúbia všetky...
Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni, ako súčasť korenených zmesí, nezastupiteľnú úlohu....
Má blízko k láske rovnako ako k bolesti. Pokiaľ milujete ostré a pálivé, zažijete s týmto chilli pekne horúce chvíľky. Kto má rád naozaj ostré a hľadá intenzívny chuťový...
Medvedí cesnak je jedným z prvých poslov jari a skvele sa hodí do polievky, do nátierky alebo na pesto. Obyčajné šaláty dokáže premeniť na nečakané kulinárske zážitky. Svojou...
Korenie má pôvod v Indii, dnes sa pestuje napríklad v Brazílii, Malajzii alebo Číne. Považuje sa za jedno z najpopulárnejších korení. Korenie biele vzniká oddelením červenej...
Rasca je najviac známe ako korenie na chlieb. Tiež bravčovej pečienke, kelu a kyslej kapuste dodá ostrú a horko-sladkú arómu. Štipka rasce v šaláte chutí tiež výborne. Zemiaková...
Kryštalická soľ z Himalájí obsahuje dôležité minerály, ktoré ľudské telo potrebuje. Tieto prvky boli súčasťou pramora a majú aj teraz pre ľudský organizmus centrálny...
Korenie ružové vlastne nie je príbuzné koreniu. Ružové korenie patrí do rodu Anacardiaceae (obličkovníkovitých). Strom Schinus je nositeľom ružových, bobuľovitých plodov, ktoré...
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia EÚ
Minimálna trvanlivosť: min 12 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max, 65 % vlhkosť vzduchu)
Nutričné hodnoty na 100g výrobku
ENERGIA [kJ / kcal] 1465/350
TUKY [g] 1,2
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 0,2
SACHARIDY [g] 75,0
z toho CUKRY [g] 6,7
VLÁKNINA [g] 2,6
BIELKOVINY [g] 10,5
SOĽ [g] 0,01
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Klasické těstoviny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Itálie |
Značka: | Les fruits du paradis |
Celozrnné pšeničné cestoviny sú známe svojou výnimočnou kvalitou. Sú zdrojom energie, sacharidov, rastlinných bielkovín a vlákniny. Sú sýtejšie oproti necelozrnným cestovinám....
Špagety sú dlhé, tenké, valcovité cestoviny talianskeho pôvodu. Celozrnné špagety vás zasýtia na dlhé hodiny a podporia vaše správne trávenie. Uspokoja vás svojou výraznejšou...
Celozrnné kolienka sú vyrábané z čistej celozrnnej múky. Celozrnné produkty sú dôležitou súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Skvele sa hodia napríklad k bolonskej alebo...
Fusilli majú svoj pôvod v strede južného Talianska a ich názov je odvodený od slova "fuso", čiže vreteno. Tvar cestovín je tvorený tromi malými krídlami harmonicky zatočenými do...
Špagety sú dlhé, tenké, valcovité cestoviny talianskeho pôvodu. Semolina je múka z tvrdej pšenice, z čoho plynie aj ďalší používaný názov tohto druhu cestovín, a to cestoviny z...
Celozrnné pšeničné cestoviny sú známe svojou výnimočnou kvalitou. Sú zdrojom energie, sacharidov, rastlinných bielkovín a vlákniny. Sú sýtejšie oproti necelozrnným cestovinám....
Cestoviny mušličky (coviglie Piccolo) sú drobné, predovšetkým prílohové cestoviny. Vhodné do polievok, šalátov spoločne so zeleninou a bylinkami, do smotanovej omáčky alebo...
Talianske cestoviny, ktoré vás prekvapia skvelou kvalitou i chuťou. Prinášajú vám ten pravý "al dente" pôžitok. Zloženie: semolina, voda
Fusilli majú svoj pôvod v strede južného Talianska a ich názov je odvodený od slova "fuso", čiže vreteno. Tvar cestovín je tvorený tromi malými krídlami harmonicky zatočenými do...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.