Ume ocot
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Použitie: Ume zálievka s medom - rozmiešajte 1 lyžicu medu so 4 lyžicami olivového oleja, 3 lyžicami oleja z praženého sezamu, 1 lyžicou ume octu a 1 lyžicou čerstvej pomarančovej šťavy
- jogurtový ume dresing - zmiešajte 1 malé balenie kyslej sójovej špeciality Sojade natural s 1 lyžicou umeocta a s 2 lyžicami ryžového sirupu; je výborný na hlávkový šalát
- ochutenie kapustnice, kulajdy, šošovice na kyslo, strukovinových nátierok ...
- nápoj z umeocta - malá lyžička do pohára vody
Výroba: Slivky Umeboshi sa zberajú na jar. V deň zberu sa nasolia a potom sa nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku. Akonáhle sú takmer usušené, naložia sa do slaného nálevu, zaťažia kameňom a nechajú kvasiť. Do nálevu sa tiež pridávajú Shizu listy. Vzhľadom pripomínajú okrasnú žihľavu. Pridávajú sa kvôli konzervačným účinkom. Majú krásnu purpurovú farbu. Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení sliviek vylučuje, sa nazýva ume-su, v slovenčine sa ujal názov umeocot.
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota 79,1 kJ / 10,7 kcal
Tuky 0,3 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4 g, z toho cukry 0,6 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Oleje a octy |
---|---|
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Značka: | Natural Jihlava |

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.