Korenie čierny BIO mletý
Súvisiaci tovar

Chilli jalapeno obsahujú len veľmi málo kalórií, ale sú plné dôležitých vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov, zrýchľujú metabolizmusa majú protizápalové účinky....

Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...

Zeleninový bujón je vynikajúcim doplnkom do polievok, omáčok a ďalších pokrmov, vhodný nielen pre vegánov a vegetariánov. Dodá jedlu bohatú chuť a vôňu. Obsahuje iba kvalitné...

Jedna z najznámejších talianskych omáčok, pôvodom z oblasti Ligúria. Názov je odvodený z talianskeho slova pestare = tĺci, mlátiť. Tradičná príprava klasického pesta spočíva v...

Bazalkový bujón je pripravený na jednoduché a rýchle dochutenie pokrmov. Dodáva výraznejšiu chuť a vôňu polievkam, omáčkam, mäsovým aj zeleninovým pokrmom. Obsahuje iba kvalitné...

Miso ryžové je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje a ryže vhodná do polievok či omáčok. Toto charakteristické korenie tvorí základ japonskej kuchyne už niekoľko rokov. Jemne...

Lahôdkové droždie je zaujímavejším doplnkom v kuchyni viac ako sa zdá. Je bohaté na kvalitné bielkoviny, vitamíny skupiny B a minerály, predovšetkým chróm. Ten je tu najviac...

Chilli papričky Rawit nakladané v olivovom oleji a bylinách sú pikantné doplnok v kuchyni pre všetkých, ktorí majú radi ostrejšie jedlá. Uplatníme ich ako v studenej tak teplej...

Pesto zo sušených paradajok San Marzano je variácia na tradičnú bazalkovú tému. Skvelé prepojenie slano - sladkej chuti je absolútne báječné a delikátne. Ideálne je na hrianky,...

Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia, známa pre svoju charakteristickú sýtu chuť a tmavú farbu. Miso neodmysliteľne patrí k japonskej kuchyni. Miso...

Cesnakovo petržlenové pesto je rozhodne pre milovníkov cesnaku. Chuť plocholistého petržlenu s cesnakom je výborná v kombinácii s mäsom, predovšetkým pri grilovaní. Len tak...

Pesto z medvedieho cesnaku ako už je uvedené v názve, obsahuje úžasnú bylinku medvedí cesnak. Medvede si túto bylinku obľúbili po zimnom spánku, aby prečistili zažívací trakt a...

Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší...

V kombinácii so sušenými paradajkami je výborným spoločníkom pri stolovaní. Každému kto má rád zaujímavú a pikantnú chuť. Môžeme ju primiešať do ryže, cestovín, kuskusu,...

Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...

Hovädzí bujón je pripravený na jednoduché a rýchle dochutenie pokrmov. Doda výraznú chuť a vôňu polievkam, omáčkam, mäsovým aj zeleninovým pokrmom. Obsahuje iba kvalitné bio...
Podrobný popis
🌱 Používanie:
Preto je z fyziologického i gastronomického hľadiska vhodné pridávanie korenia do pokrmov kvôli jeho skrytým benefitom. Navyše má mierne močopudné účinky, pôsobí detoxikačne. Môže tiež napomáhať pri prechladnutí.
💚 Zdravotné benefity:
- je močopudný
- je to najdôležitejšie korenie na svete
- napomáha k lepšiemu tráveniu
- napomáha povzbudzovať chuť do jedla
🌱 Odporúčané užívanie / dávkovanie:
Odporúčaná denná dávka nie je jasne stanovená.
Ak si nie ste istí, či je pre Vás produkt vhodným, opýtajte sa, prosím, svojho ošetrujúceho lekára.
🌱 Zaujímavosti a história:
Pôvodná oblasť výskytu korenistá bola južná India, a preto je tiež použitie korenia typické indickú kuchyňu.Do Európy korenie priviezol Alexandr Macedónsky zo svojho ťaženia do Indie.
Korenie sa považuje za ker, na ktorom rastú plody čierneho korenistého, latinsky Piper nigrum, ktoré sa zberajú v rôznom stupni zrelosti a následne prechádzajú odlišným procesom spracovania. Výsledkom sú rôzne druhy korenia – čierny, červený, biely, zelený alebo ružový.
Korenie čierne bolo veľmi dlho považované za luxusnú a vzácnu surovinu, ktorá bola tiež veľmi drahá, a mohli si ju dovoliť len tí najbohatší. V histórii sa korenie používalo aj ako platidlo – platili sa v ňom dane, pokuty aj výkupné.
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / články
------------------
Pre bio produkt platí naša bio certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1158 kCal
Tuky: 3,3 g
- z toho nenasýtené: 1,4 g
Sacharidy: 38,7 g
- z toho cukry: 0,6 g
Vláknina: 25,3 g
Bielkovina: 10,4 g
Soľ: 0,05 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Koření a sůl |
---|---|
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100% pepř mletý BIO |
Krajina pôvodu: | Srí Lanka |
Značka: | Les fruits du Paradis |

Bylinná a korenisto živicová chuť rozmarínu nám pripomína typickú atmosféru stredomorských krajín. Zelené, ihličkovité lístky zjemňujú talianske zeleninové a paradajkové pokrmy,...

V„Šántinej Tandoori Masale“ je zachytený farebný život Indie. Zázvor, koriander, cejlónska škorica, muškátový kvet a klinček rozmiešajú ohňostroj chutí. Kurkuma a paprika...

Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do...

Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť). Chilli vločky potešia...

Kto rád cestuje po zemeguli priamo z kuchyne alebo je milovníkom Ázie, ten sa bez zázvoru ťažko zaobíde. Jeho hrejivé aróma s osviežujúcimi drevitými a citrónovými tónmi patrí...

Majoránka i dobromyseľ (čiže oregano) pochádzajú z rodu hluchavkovitých, čím sa veľmi podobajú. Vzájomná súrodenecká harmónia sa tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno,...

Rímska rasca je najtypickejším korením indickej kuchyne a nesmie chýbať v žiadnej z mnohých známych zmesí ako Garam masala, Curry alebo Tandoori. TIP: Pre intenzívnu chuť...

V 12. storočí dorazil aj do Európy a bol považovaný za nesmierne cenné korenie. V súčasnej dobe sa pestuje v Malajzii a Karibiku. Muškátový oriešok obsahuje 3-15 %...

Citrón a korenie? Táto výrazná kombinácia sa postará o pikantnosť i sviežosť, a rozohrá tak symfóniu na každom tanieri. Zloženie: Citrón kúsky bio(30 %), Citrónová kôra...

Estragon je nazývaný ako "dračia vňať", pretože svojím tvarom pripomína dračí chvost. Estragón má jemnú aromatickú vôňu pripomínajúcu aníz a ľahko horkú korenenú chuť....

Používa sa do mäsitých jedál a nesmie chýbať takmer v žiadnom guláši. Mletá paprika je spolu s cesnakom tajomstvom "mäsitej" chute, ktorú môžete využiť aj pri príprave...

Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni, ako súčasť korenených zmesí, nezastupiteľnú úlohu....

Muškát nie je botanicky vzatý orech, ale jadro broskyňového ovocia. Muškát má jemnú aromatickú vôňu a trošku pálivú, silne korenenú, teplú chuť. Korenie plnej...

Pískavica grécke seno – „Energie curry“ Žiadne curry bez pískavice. Tak to aspoň vidia Indovia, a preto je senovka v subkontinente taká obľúbená. Horká aróma semienok senovka...

Kari má svoj pôvod v Indii a odráža neuveriteľne rozmanité chute tejto krajiny. SONNENTOR ponúka dve karí zmesi – jemne sladkasté a ostré Curry pre...

Používa sa do mäsitých jedál a nesmie chýbať takmer v žiadnom guláši. Mletá paprika je spolu s cesnakom tajomstvom "mäsitej" chute, ktorú môžete využiť aj pri príprave...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.