Pektín, citrusové zahusťovadlo
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Skladovanie: Skladujte v suchu pri izbovej teplote.
Použitie: Pri použití citrusového pektínu možno znížiť pomer cukru k ovociu na 1: 2 až 1: 3. Nezabudnite najprv dôkladne pektín zmiešať s cukrom a až potom pridať do horúceho ovocia. Prečo? Pomôžete tak zabrániť tvorbe nežiaducich hrudiek.
Stačia len dve veci - cukor a ovocný pektín. Marmelády, želé, sirupy, džemy alebo snáď domáce gumové medvedíky, všetko Vám pomôže pripraviť citrusový pektín! A hlavnou výhodou je to, že ho môžete použiť v pomere s cukrom o dosť menším než u klasických zahusťovadiel (možno znížiť pomer cukru k ovociu na 1: 2 až 1: 3).
Takže pripravte hrnce, vydajte sa na zber všetkých druhov ovocia a potom už len zavárajte tak, ako keď sme s našimi babičkami celé dni miešali vo veľkých hrncoch a obracali poháre viečkom hore. Nebojte sa obnoviť staré tradície - len trochu zdravšie! Nie je potrebné si kupovať nezdravé marmelády v supermarketoch, pripravte si vlastné a hneď viete, čo všetko vlastne jete!
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota 330 kJ / 213 kcal
Tuky 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 24 g, z toho cukry 24 g
Vláknina
Bielkoviny 16,70 g
Soľ 3 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Pečení |
---|---|
Hmotnosť: | 0.01 kg |
Krajina pôvodu: | Itálie |
Značka: | Natural Jihlava |
Balení: | 10 g |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.