Xantanová guma, prírodný stabilizátor a emulgátor

Tip Vegan
Značka: Provita
0,80 € 6 € od 0,80 €
Skladem (8 ks) Skladem (>10 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Xantanová guma sa bežne pridáva do potravín vďaka svojim vlastnostiam. Predlžuje trvanlivosť potravín, udržuje ich čerstvé a spomaľuje ich vysušovanie. Xantán má zároveň stabilizujúce účinky. Ovplyvňuje teda farbu, textúru či vlastnosti konečného produktu.    

Xantán veľmi oceníte pri príprave bezlepkového pečiva. Xantánová guma totiž nahrádza funkciu lepku. Cesto sa vďaka nej tak výrazne nedrobí a celkovo sa s ním oveľa lepšie pracuje. Opäť platí, že hotový chlieb vydrží dlhšie vláčny. Vhodný aj pri Low Carb.    

Zloženie: xantanová guma.

Detailné informácie

Podrobný popis

Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.

Použitie: Zlepšujúci prípravok do pečiva, predlžuje čerstvosť a trvanlivosť. U bezlepkových zmesí nahrádza funkciu lepku.
Xantánovej gumy stačí 1 – 2 g na 1 kg všetkých suchých surovín, ktoré v ceste použijete. Takže vám náš balíček naozaj dlho vydrží. A ako xantán do cesta použiť? Stačí ho primiešať k múke a potom pokračovať, ako ste zvyknutí. Xantanovú gumu využijete aj pri príprave iných pokrmov. Vďaka xantánu vám zavarené mäso dlhšie vydrží a domáca šunka bude mať tú správnu konzistenciu. Lepšie spojíte jednotlivé zložky dresingu. Môžete ju využiť aj miesto zápražky k zahusteniu štiav či omáčok. Vyrobte deťom domáce želatínové cukríky, s xantánom vám to pôjde raz dva.

Dodatočné parametre

Kategória: Pečení
Krajina pôvodu: Čína
Značka: Provita

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: