Tmavý cícer, Kala Chana v náleve
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Cícer najviac pestujú Indovia, Turci, Kanaďania, Austrálčania, Sýrčania, Američania a Mexičania. Ročná produkcia sa bežne pohybuje okolo 900 tisíc ton. Využitie cíceru v kuchyni je široké. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, dusené pokrmy, nátierky alebo sa podáva ako príloha.
Typický je pre stredomorskú a blízkovýchodnú kuchyňu. Medzi tradičné pokrmy z cícera patrí veľmi známa nátierka zvaná "hummus" a vyprážané guľky falafel z roztlačeného a okoreneného cíceru. Cícer sa tiež pražil a pridával do kávy a to nielen vo Francúzsku. Aj na Balkáne bolo takmer tradíciou, že do pravej zrnkovej kávy pridávali malé množstvo praženého a zomletého cíceru - vraj pre lepšiu penu.
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota 313kJ / 75kcal
Tuky 1,20g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,10g
Sacharidy 8,00g, z toho cukry 0g
Vláknina 5,50g
Bielkoviny 5,20g
Soľ 0,32g
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.4 kg |
Krajina pôvodu: | Itálie |
Značka: | Sára |
Balení: | 400 g |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.