Vegánska paprika plnená fóniom

Čo budeme potrebovať?
(plnka = 4 porcie)

Omáčka:
Ghí maslo, bio*

500 ml kvalitnej passaty*
soľ*
čierne korenie mleté*
4 ks bobkový list*
1 kvietok badiánu*
silný zeleninový vývar*
1 prelisovaný strúčik cesnaku
1 cibuľa
2 mrkvy a 2 papriky

Plnka:
4 veľké papriky na plnenie
 1 paprika nakrájaná
 1 prelisovaný strúčik cesnaku
1 cibuľa červená
½ šálky fónia*
¼ šálky čiernej šošovice*
1 pl lahôdkového droždia*
1 ČL papriky údenej*
čierne korenie*
soľ*

* = preklik na produkt

 paprika s naplni fonia

final_230x230

Ako budeme postupovať?

Uvar fónio a šošovicu podľa návodu. Pridaj jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku, prelisovaný cesnak, lahôdkové droždie, čierne korenie, údenú papriku, soľ a dobre premiešaj.

Z papriky vyrež jaderník a zbav ho zbytku semiačok. Následne lyžičkou vyplň papriku zmesou a dobre natlač dovnútra až po okraj. Z prípadných zbytkov hmoty vyrob guľôčky. Papriky a prebytkové guľôčky poukladáme do zapekacej misy a pečieme na 150°C cca 60 minút.

Medzičasom si v hrnci zohrej Ghí, osmahni cibuľku s badyánom, paprikou, mrkvou a nechaj podusiť. Keď zeleninka zmäkne, podlej vývarom a pridaj pretlak. Pridaj bobkový list a dosoľ podľa potreby. Na najslabšom plameni tiahni, kým nebude hotová paprika..

Upečenú papriku podávaj s parenou knedľou alebo varenými zemiakmi.