Karob, mletý, BIO

Tip Vegan Bio
2,20 € 3,60 € 6 € 15 € 24,30 € 117,60 € od 2,20 €
Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (3 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • Karob alebo tiež svätojánsky chlieb je jedlými plodom stále zeleného stromu s názvom Rohovník obyčajný. Tento strom sa vyskytuje predovšetkým v Stredomorí a jeho kvalít si boli vedomí už v starovekom Egypte a Grécku.

  • Názov svätojánsky chlieb pochádza z legendy o Svätom Jánovi Krstiteľovi, ktorý vďaka plodom karobu vraj prežil v púšti.

  • Zloženie: 100 % karob prášok BIO

Detailné informácie

Podrobný popis

CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia EÚ

Minimálna trvanlivosť: min 24 mesiacov od okamihu produkcie

Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max, 65 % vlhkosť vzduchu)

Získavanie karobu:

Struky sa nechávajú sušiť prirodzene na slnku niekoľko mesiacov. Čím sú struky suchšie, tým viac získavajú čokoládovo hnedú farbu. Po dozretí sa ručne zberajú, čistia a rozlúsknu.

Oddeľuje sa usušená dužina, z ktorej sa za studena melie výsledný produkt - jemný karobový prášok, ktorý sa používa ako náhrada kakaového prášku.

Karob v porovnaní s kakaom:

  • obsahuje menej tuku, ale viac cukru
  • obsahuje viac minerálnych látok, ako sú napríklad železo, horčík a vápnik
  • neobsahuje kofeín, alergénne látky, methylxanthiny ani teobromín

Účinky:

  • dobrý zdroj vlákniny, bielkovín, minerálov a vitamínov
  • priaznivý vplyv na trávenie, pôsobí proti zápche
  • znižuje hladinu cholesterolu v krvi

Nutričné ​​hodnoty na 100g výrobku:

ENERGIA [kJ / kcal]: 1255/300

TUKY [g]: 0,65, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,09

SACHARIDY [g]: 49,1, z toho CUKRY [g]: 40,5

VLÁKNINA [g]: 39,8

BIELKOVINY [g]: 4,6

SOĽ [g]: 0,088

SODÍK [mg]: 35

Nutričné ​​hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.

Dodatočné parametre

Kategória: Kakao a karob
Krajina pôvodu: Itálie
Značka: Les fruits du paradis

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: